Strani

sobota, 30. marec 2013

Velika noč in vsega po malo.....

Na splošno me dekoracije in voščilnice za veliko noč ne pritegnejo. Vedno se premislim v zadnjem trenutku, da mogoče bi pa tudi jaz imela kakšno dekoracijo, posebej, ko so jajci že požegnani in jih je treba nekam zložiti. Panika, kaj imam doma? Preiščem škatle, razmečem sobo. Naša kura je letos znesla "čokoladna jajca". Takole dekoracijo pa imamo letos na kuhinjskem pultu:
Glede barve pa je bilo takole. Letos sem se odločila jajca prebarvati z naravno barvo, zato sem dosti prebrala na internetu, kako bi lahko pobarvala jajca z naravnimi barvili. Želela sem imeti rdeča jajca in nekje sem zasledila, da se jajca zelo lepo pobarvajo rdeče v soku rdeče pese. In ko so bila jajca že nekaj časa v soku rdeče pese, ugotovim, da barvanje ne poteka tako kot bi si želela, zato sem potem v tekočino še dala vrečko sadnega čaja. Pobarvala pa so se pač po svoje:)
Danes sem pri kosilu dejala, da bom popoldne naredila vegansko torto, ki bo za jutri, ko bomo v domačem krogu proslavili sinov opravljen preizkus glasbene nadarjenosti za vstop v 1. letnik Srednje glasbene šole. Vsi so me zabodeno gledali. A bo to dobro, to bo pa sigurno diabetično in sledili so podobni komentarji... Vendar ko sem jim dala popoldne  torto za probat, je kar niso mogli prehvalit. Sicer ne vem, če je diabetična, ker vsebuje veliko dateljev. No, pri receptu sem goljufala s kakavom, ki je navaden, ki ga ponavadi uporabljamo pri peki. Tule je recept Čokoladna torta in pa še slikica:

Na koncu naj pokažem še mila (metina, rožmarinova, sivkina po vrstnem redu).


In že zapakirana.

Na koncu naj vam še zaželim lepe praznike!

11 komentarjev:

  1. Sem vedla da bo spet vsega polno, kot bi imel tvoj dan 3x več ur kot moj ;) Pridan! Čestitke Tilnu še tule ;) Tortica zgleda super! S čem si pa mlela, multipraktik al maš kej druzga? Ker men so tole presne torte vrhunske, jih pa jem pri prijateljici, ki ma un ta zaresen blender. Jaz se jih ravno zaradi tega ne lotim, ker vem, da moj multipraktik ne bi nikol tko lepe kreme naredu... Mila pa spet fajn ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Špela, multipraktik je še mamin, torej je sigurno star že najmanj dvajset let. In vse se je lepo zmlelo.....

      Izbriši
  2. Njami. Tortico bi kar ugriznila :) Sicer pa kup lepih stvari. A veš, da tudi mene ne pritegne neka velikonočna dekoracija, ampak manjkat pa na koncu ne sme :P

    OdgovoriIzbriši
  3. Uuu super dekoracija in pirhi so čisto ok :-) njami tortica in mila - krasna so!

    OdgovoriIzbriši
  4. O kako si bila pridna. No, lani sem tudi jaz barvala jajca v sadnem čaju in sem bila prav navdušena nad končnim rezultatom.
    Dekoracijo imaš pa prav luštno. Hvala za recept. Lp

    OdgovoriIzbriši
  5. Dobro zgleda tvoja tortica, bo treba enkrat poskusit. Sama se lotevam takšnih sladic poleti, da ni treba segrevat pečice.

    Mi smo tudi barvali jajčka naravno, čebula je zakon, sem pa hotela modra, celo noč sem jih namakala v rdečem zelju, pa so jajčka postala siva ;(.

    OdgovoriIzbriši
  6. Tudi tebi in tvojim želim lepe praznike!
    Mila so pa zelo lepa!

    OdgovoriIzbriši
  7. Mmmm torta in krasna mila.
    Lepe praznike.

    OdgovoriIzbriši
  8. jaz ne vem, od kje tebi dost ur, da vse to narediš :) ampak tortica zgleda pa njami, se je prav nič ne bi branila. Mogoče jo pa enkrat naredim, zdaj, ko si linkala do recepta :)
    Ampak ne danes, danes grem spat.. sejmarjenje je naporna reč :)
    Mila so pa prav gotovo fina, dišeča..

    OdgovoriIzbriši
  9. Tvoja mila me vedno navdušijo. Kako lepo zgledajo in zagotovo tudi fino dišijo.

    OdgovoriIzbriši
  10. vau, spet tvoja dišeča mila; kar pridipalo je :-))
    Bodi-te lepo tudi na zasneženi praznični ponedeljek!

    OdgovoriIzbriši