Strani

nedelja, 28. april 2013

Nedeljsko kosilo

Kaj kuhate ob nedeljah? Jaz tisto, kar mi pade na pamet oziroma odvisno od sestavin, ki so v hladilniku. Tudi špageti so že bili, No, danes sem se odločila za rižoto z morskimi sadeži. Poleg sadežev dodam še zelenjavo, ki je pri roki. Najprej podušim čebulo, dodam strt česen, samo toliko, da zadiši in dodam zelenjavo in morske sadeže. Pokrijem s pokrovko, da se vse skupaj duši v lastnem soku. Pred koncem dodam še kakšen dcl belega vina in peteršilj. Seveda ne gre brez solate, vsaj pri meni ne.
Kaj pa sladica? O ja, tudi to smo imeli na jedilniku. Danes sem naredila panakoto. Od prejšnjega vikenda že tretjič. Prej je nikoli nisem naredila doma, potem sem pa rekla, zakaj pa ne? Pa še čisto enostavno jo je narediti. Potrebuješ samo sladko smetano, želatino, sladkor in jagode. 
Lističe želatine namakamo v vodi pet minut. 
1/2 l sladke smetane z dvema žlicama sladkorja (dovolj je tudi ena) ter vanili sladkor segrevamo do vretja. Ogenj nato ugasnemo in v vroči smetani raztopimo želatino. Preden bomo v kozarce natočili smetano, jih oplaknemo z hladno vodo, da ne počijo.
Jaz dam kozarce za dve uri v hladilnik, da se masa strdi.  Preden postrežemo, v posodi zmiksamo jagode in sladkor ter zavremo.
Še vroče polijemo po masi.
Krasna kombinacija hladno - vroče. Če nimate smetane, lahko skuhate tudi navaden vanilijev puding, prav tako je zelo okusno.
Dober tek!

2 komentarja:

  1. Njamii, z želatino fix, verjetno ne bi šlo. Z to me je malo strah, nisem še nikoli delala z njo.

    Morski sadeži, so pa itak zakon.

    OdgovoriIzbriši
  2. Škoda, da sem prebrala šele danes. Bi prišla kar k tebi na kosilo. :o)

    OdgovoriIzbriši