Strani

četrtek, 28. marec 2013

Sladko

Ob vikendih si moji vedno zaželijo kaj sladkega. Velikokrat rečem, tole je zadnje kar sem spekla.....A zakaj? Zato, ker se zaradi sladkarij kopičijo kile in se potem do sredine tedna futramo s sladkobo, ker se hrane pač ne meče v smeti. Velikokrat nesem pecivo za poskusit v službo, kjer imam svoje zveste pokušalke. No s tole torto brez pečenja pa je bilo dela. V nulo mi je ratala šele četrtič. So mi rekli, da sem vztrajna (da bi bila še kje drugje toliko hehe). Jaz jo bom imenovala kar Četrtič gre rado... Na koncu sem tudi zmanjšala sestavine in ugotovila katera želatina je res "ta prava". Prvič sem jo naredila, ko so bile moje punčke na kofetu. Bila je dobra, ampak smo jo morale jesti kar z žlicami iz tortnega modela:)))) Skratka, da ne bom dolgovezila, tukajle je recept po moje:
Najprej sestavine
en zavitek albert keksov (od štirih v kilski pakungi)
250 g masla ali margarine
1 velik navadni jogurt 3,2
6 velikih žlic sladkorja (lahko je rjav, da imamo občutek, da bo zdravo)
1 sladka smetana (rumena šparova)
1 vanilijev sladkor
1 sok limone
3 paketi želatin v prahu (jaz vzemem ta majhne paketke)
zmrznjeno sadje (jaz sem uporabila borovnice)
Postopek
Kekse zmeljemo in jih zmešamo s stopljeno ohlajeno margarino (ne smeš vliti vroče mrgarine, ker bodo potem piškoti trdi). Vse sestavine zmešamo, razen smetane. Želatino pripravimo po navodilih z vrečke (jaz delam po preverjenem receptu, da pustim, da nabrekne, nato jo razmočim v malo vode in ko se malce ohladi, jo vmešam v prej pripravljeno maso), na koncu dodam stepeno smetano.
Vola

Pa da ne bomo samo grešili, vam pokažem še tale moj smotko, ki si ga naredim za v službo. So tolk moderni ratali, da sem si rekla, da moram bit še jaz (čeprav bi stokrat raje požrla kakšen šnicl)
Tole je pa še rožica, ki sem jo prejela za materinski dan od sina. Jaz jo poklanjam vsem mamicam, ki ste praznovale v ponedeljek.



2 komentarja:

  1. Najprej sem milsila, da bo govora o kremno skutni torti, pa vidim drug recept ;) Bomo sprobali v kratkem. Sem pa skor okol padla, ko sem prebrala da imate sladice do srede tedna :O Mi pojemi tik tak, v 2 rundah, ki sta med kosilom in večerjo :D Če pričakujem goste morm prav skrit, da kej počaka. Za smotkote pa fajn, sej ko spiješ skor en liter si tko sit, kot bi šnicl pojedu, pa itak ta lahko pade za kosilo in večerjo - šnicl, da se razumemo ;)
    Hvala za rožico, ki jo deliš z nami!

    OdgovoriIzbriši
  2. Vse zgleda zelo njamiii. Komaj čakam vikend, ko se bom lahko spet najedla sladkarij. Od pepelnice dalje že ne jem sladkega in resnično komaj čakam, da se bom lahko spet predala moji najhujši razvadi ;)

    OdgovoriIzbriši