Strani

sobota, 21. april 2012

Vsega po malem....

Danes je bil spet eden tistih dnevov, ko se mi je mudilo skuhati kosilo. Da je potrebno začeti kuhati me je opozoril sin, ko je vprašal, kdaj bo kosilo.  Že včeraj sem pričela z mečkanjem fima in danes z mečkanjem nadaljevala, takoj zjutraj, ko sem vstala. Zasedla sem kuhinjsko mizo, pult, štedilnik... Sin me že sprašuje, a bomo mi sploh še imeli kdaj pospravljeno kuhinjo. na to vprašanje je težko odgovoriti :) No in ker je bila ura tik pred zdajci, v trgovini dopoldne nisem bila, med drugim tudi zaradi tega, ker sem že pred časom oznanila, da ne bom na novo nakupovala, dokler ne bo hladilnik tik pred bankrotom. Dogaja se, da mulc je le nekatere stvari, na druge pozabi, potem ostanejo, jim preteče rok in na koncu romajo v smeti. Zdaj me pa malo čudno gleda, če resno mislim.... 
Torej, v skrinji sem našla bučke, v omari široke rezance, ki so ostali še od prejšnjega tedna in  sem si rekla, pa naredimo spet eno pašto.
Najprej sem na malo margarine prepražila česen (le toliko, da je zadišal).
Dodala sem bučke (kar zmrznjene), jih solila in jih dušila približno 20 minut.
Po receptu naj bi dodala smetano za kuhanje, vendar sem imela le sladko smetano (navadno, ne rastlinsko) in sem jo vlila med bučke in še dušila še 5 do 10 minut.
Vmes sem skuhala široke testenine. Kuhane sem primešala bučkini zmesi.
Nato je bilo potrebno pospraviti polovico kuhinjske mize, da sva lahko pojedla kosilo.
Iz vrečke sem še skuhala juhico. Meni je dobra, če le ni prepogosto na jedilniku. Pri kosilu ne sme manjkati solata. Jaz sem svoj projekt uspešno končala. Sin ni ravno pristaš zelenjave in vprašanje je bilo ali bo pašto jedel. Uspelo mu je pojesti celo polovico krožnika. Naj povem, da mu nisem nič grozila:))))
 Naj še pokažem včerajšnjo in današnjo peko.

Včeraj so v sinovi šoli imeli tehnični dan in mi je naredil smetišnico. "Mami, to bo za tvoje smeti, ki so vspovsod," je dejal.
 Še nekaj sestavljanja med tednom:

 In še voščilnice za sveto obhajilo, ki so nastale pred časom.


Ker je mulc pojedel polovico krožnika, me sedaj priganja, da greva v nabavo za večerno tekmo El Clasico. Naj se ga usmilim?

8 komentarjev:

  1. Vsega po malem, ampak nanese pa ogromno. Pridna pridna, tale soseda! Pa junior tudi! Fuzbala se pa itak ne da gledat brez "dodatne opreme", tako da... Pa uživajta!

    OdgovoriIzbriši
  2. Uuuuuuuuuu, kolk dobrot, kosilce, pa fimo pa čestitke. Res si pridna.Pa kakšna smetiška, ja definitivno si zasluži priboljšek, pri nas je pa hokej manija :)).

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja, super si vse uštimala. Fimo, kosilo, čestitke.... Ja za el Clasico bo pa treb v nabavo. Se je že začelo.

    OdgovoriIzbriši
  4. bemu.. pa kok ur pa ti imaš takole čez vikend?????? lej, kok enih reči si naredila :) in vse dobro zgledajo.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ej draga sosedica, ti si pa en multipraktik. kako ti uspe vse to, fuzbal seveda si zasluži dodatno "opremo", takšne smetišnice ne dobiš vsak dan

    OdgovoriIzbriši
  6. Ti pa imaš proizvodnjo - hihihi

    OdgovoriIzbriši
  7. Čakaj no malo , to si vse ti napekla ? Moram spet bolj natančno pogledat. hudooooooo si pridna soseda. Kje pa je meso???

    OdgovoriIzbriši
  8. Huh, kakšna proizvodnja. Sam res, koliko ur pa ima tvoj dan ???

    OdgovoriIzbriši