Strani

sobota, 5. julij 2014

Dve kosili na en mah....

Kaj bomo danes jedli? Tortilje nismo že dolgo.... No, pa dajmo. S sinom imava najraje tortilje s piščančjim mesom in zelenjavo. Mešanico mehiške zelenjave ponavadi kupim kar v trgovini in jo dodam na čebuli in česnu prepraženem piščancu. Seveda ne sme zraven manjkati še paprika in paradižnik. Tortilje pogrejem v ponvi, jih namažem s kislo smetano, posujem z ribanim sirom in nadevam z mešanico piščanca in zelenjave. 
Letošnje poletje (kolikor ga pač je) pijem večinoma vodo z zelišči. In sicer si v bovlo nalijem hladno vodo, dodam par listkov mete, melise in žajbla. Za piko na i dodam še dva do tri kolesca limone.  Čez dan je pijača na pultu in če mi je slučajno pretopla, dodam kakšno kocko ledu.
Ker pa je mešanice ostalo še kar precej, imava za naslednji dan še rižoto in solato iz domačega vrta, na katerega sem precej ponosna, saj letos spet vrtnarim po skoraj 15 letih. Pa o tem kdaj drugič....

Dober tek!

4 komentarji: