Strani

nedelja, 28. oktober 2012

Delaven vikend

Ker je bilo včeraj in danes vreme takšno, da se mi ni dalo umazat čevljev, sem raje bila doma na toplem in kuhala, pekla in naredila nekaj voščilnic. Včerajšnje sem že pokazala;), sem pa včeraj še naredila jabolčno korenčkov sok. Recept sem povzela pri Valentini. 
Sok smo sprobali in je ODLIČEN!
Spekla sem Vavine kocke, vsaj jaz jih tko imenujem. Vava jih je velikokrat prinesla na srečanja in ker so odlične nam je posredovala tudi recept. Vsakokrat, ko jih pečem, se spomnim nanjo in marsikdaj mi uide nasmešek, ko se spomnim njene igrivosti. Recept na hitro pa je tak: za testo potrebujete tri jogurtove lončke mletih albert keksov in eno stopljeno margarino. To vse skupaj zmešaš in daš peči v pečico za 5 minut na 150 stopinj. Potem na testo zliješ maso iz štirih rumenjakov, enega lončka sladkorja, pol kilograma skute in štirih stepenih beljakov in pečeš 20-25 minut na 170 stopinj, nato na vse skupaj še poliješ ta veliko kislo smetano zmešano z dvema vanilijema sladkorjema in pečeš še 10 minut na 150 stopinj. Za jesti je dobro šele naslednji dan.
 Londonske rezine (recept je na Kulinarični Sloveniji).
Ker je danes snežilo in ker je večina ustvarjalk že naredila novoletno voščilnico, jaz pa sem med tistimi, ki kar odlašajo z njimi, sem se končno opogumila in nastale so štiri. So precej enostavne, saj sem uporabljala večinoma cuttlebug šablone. So nekakšni primerki, na podlagi katerih bom naredila voščilnice v večjem številu. Takšne in podobne najdete povsod na netu, torej nič novega, ampak začetek pa je.



 


7 komentarjev:

  1. Njaaaams, k tebi bi se pa bilo dobro na obisk povabit na tak dan :)))
    Naslednje leto se tudi jaz lotim soka.
    Pridna, že novoletne zaloge delaš.

    OdgovoriIzbriši
  2. Pršparaj sok, za probat, Londončki bi se pokvaril do kofeta :).
    Čestitke so pa tud iz te runde lepe, pridna si, men se pa neki ne da :).

    OdgovoriIzbriši
  3. Ne vem zakaj vedno ko brskam po ostalih blogih ugotovim, da tvojga bloga še vedno ni na seznamu na mojem blogu ... grrrrrr ... pa take fajn recepte in papirnate in fimo mojstrovine razstavljaš ... Hvala ... ampak zdaj si pa tud na mojem seznamu ;o) ...

    OdgovoriIzbriši
  4. Kako ti uspe vse v enem dnevu... Vse je supet fajn

    OdgovoriIzbriši
  5. Uau, ti pa imaš energije. Čestitke so super, recept za pecivo pa bom zagotovo sprobala.

    OdgovoriIzbriši
  6. Vau in vse to v enem dnevu ..... pridna :). Praznične voščilnice so mi všeč. Lp

    OdgovoriIzbriši
  7. Mmmm.kar sline se mi cedijo....pa zelo lepe voščilnice.

    OdgovoriIzbriši