Strani

nedelja, 25. marec 2012

Sobotni dan v živalskem vrtu

Včeraj sva se s sinom odpravila v živalski vrt na Dunaj. Ta izlet je še darilo za sinov 10. rojstni dan (sedaj jih ima že 13). Kdor čaka dočaka, pravijo. sama sem v živalskem vrtu bila že pred leti, vendar sem ga takrat dobesedno preletela, ker ni bilo dovolj časa. Včeraj sva res imela lepo vreme in dovolj časa. Dunajski živalski vrt je menda najstarejši živalski vrt na svetu in se nahaja zraven dvorca Schonbrunn, ki je bil nekdaj rezidenca Hazburžanov. Palača in živaski vrt sta pod zaščito Unesca. Leta 1752 ga je na dal vrtu zraven dvorca Schönbrunn postaviti Franz I. Zaščitni znak živalskega vrta naj bi bila Velika Panda, ki obiskovalca pozdravi takoj pri vhodu. Obisk živalskega vrta toplo priporočam predvsem družinam z mlajšimi otroci, saj so za njih še posebej urejena igrala, plezalna steza in še kaj bi se našlo. Tako lahko družina ob lepemu vremenu tam preživi kar precejšen del dneva. WC-ji so čisti, prav tako pa je poskrbeljno tudi za lačne želodčke. Z avtom traja vožnja do Dunaja tri do štiri ure, vseskozi je avtocesta, tako, da tudi vožnja ne predstavlja takšen problem. Nekaj včerajšnjih utrinkov pa vam predstavljam tukajle.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




 





 
 

5 komentarjev:

  1. Ohhh, kaki lepi razgledi :) Mi smo bili pred par leti in se bomo še kdaj vrnili. Se res splača it pogledat, tudi zaradi vseh kotičkov, kjer se lahko usedeš, pomalicaš. Le igrala so bolj za male otroke :)
    Če še nista bila, vama priporočam še Minhenski ZOO ali pa Park Natura Viva blizu Gardalanda.

    OdgovoriIzbriši
  2. Glede na slike in vreme vidim, da sta se imela super. Prav privoščim vama - verjamem tudi, da se je splačalo čakat nekaj časa na tale izlet.

    Atenka

    OdgovoriIzbriši
  3. Ooooooooooo, krasne fotke. Ne dvomim, da sta uživala v lepem vrtu in pa na izletu nasploh :)).

    OdgovoriIzbriši
  4. Super izkoriščena sobota! Po fotkah sodeč je res zelo lepo. Bo potrebno iti pogledat. :)

    OdgovoriIzbriši