Strani

nedelja, 19. februar 2012

Čestitkarska nedelja

Čeprav še prehlajena, sem morala za jutri narediti čestitko za novorojenko Karolino. Pogoj pa je bil, da je čestitka v obliki medvedka.

In ker mi je medvedek postal všeč, sem ga naredila še za fantka.


Prav fino je delat živalce, saj uporabljam zraven nestije in štance. Tako, da bodo v prihodnosti nastale še kakšne živalice.
Za zaključek dneva pa sem še naredila čestitko kar tako.

nedelja, 12. februar 2012

Snežni vikend

Tale vikend nam je pa prav zares prinesel veliko snega. Sicer sank še nismo sprobali, smo pa bili skoraj ves čas na toplem in skozi okno občudovali ples snežink, po malem sem ustvarjala, nekaj dobrega napekla, malo pa smo tudi razmigali svoje ude s kidanjem, saj drugače jutri ne bom mogla v službo.
Naj pričnem s petkom, ko sem praznovala rojstni dan. Zjutraj me je sin prebudil z cvetočim amrilisom, skuhal mi je kavico in pripravil zajtrk. Vau, kolk je moj otrok fajn:) Od moje mame sem med drugim v dar dobila metlo. Zakaj? Zato, ker vsakič, ko v kuhinji ustvarjam, se na tleh nabere tole in potem si metlo vsakič sposojam pri njej.
Spekla sem burek in borovničevo pecivo, ki ga bom jutri nesla v službo in bo za zraven pri jutranji kavici. A me ne boste zatožili, če povem, da bom pripravila še kuhančka? No tkole izgleda moja peka:


A zakaj sem pokazala pekač? Zato ker originalno se recept imenuje Burek muffini, jaz pa sem maso kar naložila v pekač in je bilo prav tako v redu. 8. februarja smo punčke kofetkale Pr sosed in Špela je naredila originalno verzijo. Ves potek smo obeležile z naslednjimi fotografijami:







Tudi tisto, kar se je prijelo na pekač, je bilo  dobro in hrustljavo. Ničesar ne vrži proč, saj se držimo tega ane?

In kako izgleda na danšnji dan naša cerkev skozi moje okno?
In končno, kaj sem ustvarjala? V prihajajočem tednu dve moji sodelavki praznujeta rojstni dan, zato sem vsaki naredila košarico (vanje bom dala bonbone), kjer sem za osnovo vzela plastični prozorni lonček. Za drugič vem, da moram vzeti kozarček iz trde plastike, ampak za prvič naj bo.
Pa še darilni škatli. Prva:

In druga (se opravičujem za postrani sliko, ampak je dobro si malo vrat razmigati):
 Še pokrovček:
Pa še čestitki:


sreda, 8. februar 2012

Dve rojstnodnevni

Za sodelavkino sestro, ki praznuje rojstni dan sem naredila dve čestitki. Prva ima na notranji strani  tudi kuvertico, v kateri bodo dinarčki. Drugo pa ji bo podarila sama.


nedelja, 5. februar 2012

Poročni čestitki

Med vikendom sta nastali dve poročni čestitki. Prva gre v roke sestrični, ki se je poročila prejšnjo soboto. Ohceti ni bilo, je pa prav, da mladoporočencema zaželimo lepe želje. Zato je nastala čestitka, narejena po navodilih Michaela Stronga. Se vidi, da imam preveč vijoličastega papirja, ki mi ni ravno pri srcu, ampak ga bo treba porabiti. Zraven si vedno belim glavo, kakšna barva gre zraven. Upam, da mi je uspelo.

Ker sem bila ravno v šunku, sem naredila še eno, saj nikoli ne veš, kdaj bo prišla prav. Saj veste, da je fino, če imaš kakšno stvar na zalogi. No ta je v drugih barvah, meni bolj ljubih.




sobota, 4. februar 2012

Sončnica

Tale sončnica je nastajala kar precej časa. Malce zaradi lenobe, malce zaradi preobremenjenosti z drugimi stvarmi, malce zaradi.....No, na koncu mi jo je pomagala dokončati spet Lidija. Hvala bogu, da jo imam. Res je zlata.  Ne smem pa pozabiti gospe Minke, ki vodi kleklarski krožek v Hrastniku, ki me je tudi vodila od stebla preko listov do zunanjih cvetnih listov. Slika bo krasila steno mamine dnevne sobe.